Skip to main content

Blog: Citytrip fotoshoot – Kawasaki Vulcan S in Rotterdam

Om Nederland nog eens te wijzen op de voordelen van de Kawasaki Vulcan S, organiseren ze een citytrip in Rotterdam. Hierbij Testmotor kennen we de Vulcan S al héél er goed, we waren immers niet alleen bij de persintroductie in Spanje, maar reden er ook nog een paar maanden mee als langeduurtest. Toch wil Kawasaki dat we weer een keer komen rijden.
En zodoende, op dinsdagmorgen door Rotterdam schietend zijn we toch weer onder de indruk. OK, als hardcore cruiserrijder ben je niet direct enorm onder de indruk van de -goed bij Rotterdam passende- groen/witte kleurstelling, want die is niet echt heel erg stoer, maar wel weer fris. Wel heb je direct door hoe snel je ermee door de stad kan schieten. Kan ook niet anders, want eigenlijk is dit het blok uit de ER-6f en ER-6N, wat je ook zal aantreffen in de modernere Versys 650, Z650 en Ninja 650. Stukje platformbouwen dus.

Op een traject van een paar kilometer doen we vooral heel veel fotostops, want daarmee komt de Kawasaki volgens Kawasaki het beste voor de dag. Klopt ook wel, vooral met het prachtige Rotterdam als achtergrond is het al gauw goed. De fotografen werken zich de blubber en vooral Pien rijdt kilometers langs achterop een KLE500 liggen rond, afgedempt door (onder andere) een opgerolde slaapzak en de rest. Zo rijden we lekker door de havenstad heen, voozien van een iets te luide Arrow uitlaat. De voorrijder neemt ons ook nog even mee naar een leuke route bij Bleiswijk, waar het binnen drie seconden weer een uitgelaten stel jongetjes wordt, veel te hard rijdend op nogal hevig op-en-neer verende Vulcans.

Punt is nu wel dat je, een paar dagen later, als testrijder nu voor de uitdaging staat er een testverslag van te maken. Lastig, want dat deden we dusal zéér uitgebreid. Rest ons niks anders dan te melden dat de 2017 Kawasaki Vulcan S een prima fotomodel is, ook met dat kittige ruitje (zoals op de SE). Verder wisten we al dat de lichte Kawa een prima sturende, makkelijk hanteerbare maar zeker niet suffe, lichte cruiser voor in de stad en op buitenwegen. Alles bij elkaar genomen is en blijft de Vulcan S een slimme en leuk rijdende motorfiets, die er prima uitziet. Vooral voor beginnende cruiserliefhebbers die in de markt zijn voor een lichte machine, maar toch ook voor iedereen die op zoek is naar een cool uitziende motor voor praktisch ingestelde motorrijd(st)ers. 

Gelukkig hebben we de (fraaie!) foto’s nog!

Test 2017 Kawasaki Vulcan S Rotterdam 1