Al klaar voor een zomerse motortocht?

helmonline

–advertorial–

Ga je een lange motortocht maken, dan is het belangrijk om je beter voor te bereiden dan wanneer je alleen een kleine ronde op de motor maakt. Je bent immers verder van huis dan normaal en met een goede voorbereiding kun je een hoop problemen voorkomen. 

Zorg dat de motor en je uitrusting in goede staat zijn 
Het is vanzelfsprekend dat je voor een lange reis zorgt dat de motor in goede staat is. Je kunt de motor voor de reis een grote onderhoudsbeurt geven of alleen laten nakijken in de garage. De motorzaak kan dan ook gelijk controleren of je helm nog veilig is. Laat je helm regelmatig controleren, ook als je denkt dat er niets mee gebeurd is. Al bij een kleine stoot tegen de helm kan de helm minder veilig worden. Bij twijfel is het beter om een nieuwe helm te kopen, bijvoorbeeld bij Helmonline.nl.

Draag beschermende kleding en als het weer niet heel heet is, is het verstandig om extra warme kleding mee te nemen. Het ruizen van de wind langs je oren kan bij een lange motorrit gaan irriteren, om dit tegen te gaan kun je oordoppen dragen. Zeker als je op de snelweg rijdt zijn oordoppen een aanrader omdat je na minder dan een uur op de snelweg al schade aan je gehoor krijgt.

Plan de reis zorgvuldig
Het slagen van de motortocht staat en valt met de voorbereiding. Zoek van tevoren op welke route je gaat rijden en gebruik eventueel een navigatie om de weg te wijzen. Online zijn er ook genoeg routeplanners te vinden die je helpen bij het vinden een leuke rit. Op ANWB, RouteYou en vergelijkbare websites kan je snel je route bepalen aan de hand van eenvoudige tools. Ook kan je eens kijken op een motorforum.
Heb je een meerdaagse motorrit voor de boeg dan kun je thuis al uitzoeken waar je gaat overnachten, bijvoorbeeld in een hotel, op een camping of in een hostel. Zorg dat je voldoende pauze neemt tussendoor zodat je uitgerust op de motor zit, thuis kun je ook alvast de leukste plekken opzoeken om tussendoor pauze te houden.

Houd rekening met onvoorziene omstandigheden!
Tijdens de motorrit kunnen zich allerlei onvoorziene omstandigheden voordoen, door je goed voor te bereiden zijn deze situaties een stuk minder erg dan onvoorbereid. Neem een (kleine) verbandtrommel mee zodat je niet lang hoeft te stoppen bij lichte verwondingen. Ook met een goede verzekering kun je ook een hoop ellende besparen.
Een abonnement op de wegenwacht kost vaak maar tussen de 50 en 100 euro per jaar, in ruil daarvoor wordt je geholpen wanneer je motorpech hebt.

Waar moet je rekening mee houden in het buitenland?
Zorg dat je een wegenwacht abonnement hebt welke je ook in het buitenland helpt, en vervangend vervoer regelt indien de motor niet verder kan rijden (dan kun je in ieder geval thuiskomen). In elk land gelden er andere verkeersregels, het is dus belangrijk je in de verkeersregels in te lezen.

Ga je een motor huren? Verdiep je dan ook in de af te leggen wegen en controleer het materiaal. Veiligheid in het verkeer is het allerbelangrijkste. Zoek je nog een nieuwe motorhelm? Kijk dan eens bij een integraalhelm van Helmonline. Vóór 23.59 uur besteld is volgende dag in huis. Reis je met andere motorrijders, dan kun je voor de tocht al een keer afspreken om door te nemen wat er allemaal meegenomen moet worden. Door de voorbereidingstaken te verdelen heeft iedereen er minder werk aan. Als het je eerste lange motortocht is, vraag dan een ervaren motorrijder om tips waar je rekening mee moet houden.

helmonline

{jcomments off}

helmonline.nl, motorhelm

Test: 2023 Suzuki V-Strom 800DE

© Copyright - Motorcentraal