Skip to main content

Test: SP Connect telefoonhouder

De motorrijder maakt tijdens het motorrijden steeds meer gebruik van zijn mobiele telefoon. De ene gebruikt de gsm in combinatie met een communicatiesysteem om ermee te bellen of muziek te luisteren maar de telefoon is ook erg goed te gebruiken als navigatiesysteem. Wel is het dan van belang dat je telefoon goed geplaatst is in een telefoonhouder. SP Connect heeft de Moto bundle, een slimme telefoonhouder voor op de motor.

sp connect moto bundle 1

De Moto bundle heeft twee verschillende varianten, een modelspecifieke en een universele variant. Wij kozen voor de modelspecifieke variant gemaakt voor de iPhone SE. In de doos zit een hoesje voor je telefoon, een steun die te gebruiken valt met een buizenstuur, een aantal verloopjes om de telefoon op verschillende manieren te plaatsen op het stuur en een cover voor als het regent. De telefoonhoes past strak om de iPhone heen. Het materiaal voelt goed aan en beschermt je telefoon tegen vallen. Op de achterzijde van het hoesje zit een soort van schijf die je op de steun draait die je op het stuur monteert. De steun is gemaakt van aluminium en is mooi afgewerkt. Wij hebben ervoor gekozen om geen gebruik te maken van de steun maar uit de accessoire lijst van SP Connect hebben we een steun besteld die je monteert op een RAM-Mount kogel. Hierdoor kunnen we de telefoon iets hoger monteren en meteen gebruik maken van de camerafunctie.

Door je telefoon een kwartslag te draaien blijft deze aan de steun vast en hij zit héél goed vast. Er zit geen enkele speling op en het beeld is trillingvrij. Ook bij het veelvuldig gebruik van het systeem blijft slijtage uit en het geheel bleef goed zitten. Omdat we gebruik maken van een RAM-Mount kunnen we nu ook filmen en dat werkt uitstekend. Tussendoor bijladen gaat ook goed omdat de laadstekker gewoon gebruikt kan worden als de hoes om de telefoon zit.

De telefoonhoes is iets dikker dan een normaal hoesje maar in de broekzak is dit goed te doen, je hoeft dus niet steeds de hoes te wisselen als je een keer niet met de motor bent. Als je een keer van telefoon zou gaan wisselen is het niet zo dat je een compleet nieuwe set moet kopen, de hoesjes zijn ook los verkrijgbaar. De prijs van een losse telefoonhoes is €39,99

Conclusie:
SP Connect heeft een mooi product op de markt gebracht met zijn telefoonhouders. De set kost €99,95 en daarmee is de prijs van steun weliswaar aan de hoge kant maar deze is gerechtvaardigd doordat SP Connect gebruikt maakt van goede materialen en een uitstekende afwerking. Je telefoon zit in een veilige hoes en is goed te bedienen, de stekkers om de telefoon op te laden of voor het aansluiten van de koptelefoon zijn goed bereikbaar en door gebruik te maken van de waterdichte hoes is je telefoon veilig als het regent. De Moto bundle van SP Connect is een slimme accessoire voor de motorrijder die zijn telefoon gebruikt als navigatiesysteem.

Tekst: Marco Hendriks

op www.jhsports.nl is te zien voor welke telefoons de SP connect Motobundle verkrijgbaar is