Skip to main content

Je begint met het maken van je eigen personage, met motorkleding en helmen van bekende merken. Hierbij werd ik gelijk minder enthousiast, want er was weinig verschil in de keuzes. Ook waren de gezichten erg lelijk. Maar daarna mag je je eerste motor kiezen. Dit is wel weer erg leuk want je begint met gewone straatmotoren. Kies je voor motor die aan het begin gelijk snel is of een motor die na upgrades sneller is? Hierna begin je aan de World Tour. Alles draait erom om zo hoog mogelijk in de leaderbords te stijgen. Terwijl je races rijdt, verdien je credits en reputation. Hoe meer reputation, hoe meer races je vrij speelt. Met de verdiende credits kan je upgrades en nieuwe motoren halen. De motoren worden steeds beter dus het gaat steeds sneller. Ook zal je betere motoren nodig hebben, anders mag je niet meedoen aan bepaalde races. Cool is wel dat het om bestaande motoren gaat die je op straat ziet, de nieuwste modellen kan je zo in de game berijden. 

Credits 
Deze verdien je dus door races te rijden. Ook kan je motoren verkopen, maar dit vind ik zonde want dan heb je geen mooie collectie. Helaas is er niet goed rekening gehouden met het aantal credits dat je verdient. Na ongeveer 10 a 15 races gewonnen te hebben is het al mogelijk de beste motoren van het spel te kopen. Hierdoor is de uitdaging er al deels uit en ga je dus echt niet eerst op je langzame motor rijden om alle events te voltooien. Dit is echter wel leuk als je heel erg van online gamen houdt. Nu kan je online serieus meekomen en daardoor wordt de fun een stuk groter. 

Rijden
Ook is het rijden zelf erg gaaf. Je personage beweegt zeer realistisch mee en daardoor komt het spel echt tot leven. Ook kan je mooie slides maken de bochten uit. Dit ziet er erg gaaf uit. Vooral gaaf dat je de hele race de door jouzelf getrokken strepen ziet blijven staan, hierdoor is de beleving een stukje gaver. Groot verschil met andere games is dat veel races in de stad of op de openbare weg zijn. In de solo mode kan je ‘rewind’ gebruiken als je gecrashed bent, maar als je daar eenmaal aan begint verpest je eigenlijk het spel een beetje voor jezelf want dat ga je dan bij elke fout doen.

Matig
Helaas moet ik toch zeggen dat het grafisch geen al te beste game is in vergelijking met spellen als MotoGP. De motor en coureur zien er goed uit, maar vooral de omgeving is erg slecht; de fans naast de baan zijn net kartonnen borden. Dat is toch echt even geleden dat dit voorkwam in een goede game! Ook ligt de snelheidsbeleving erg laag. De motor met 240 op je knie leggen lijkt hetzelfde alsof je het met 30km/u. Ook duurt het laden verschrikkelijk lang. Gelukkig staat er wel wat leuke info over je motor bij, maar na 2x wordt je telefoon toch er verleidelijk. Daardoor als hij geladen is ben je alweer enkele minuten verder doordat je lekker je Facebook zat te checken.

Conclusie
Als ik een cijfer zou moeten geven lijkt een 6,5 me toch wel het meest geschikt. Voor een hoger cijfer zou de game grafisch mooier en moeilijker moeten worden. Ride is een leuke game waar nog veel ontwikkeling in zit, ik zou vooral naar updates en de volgende games kijken. En als er echt goed werk in word gestopt kan het zo maar één van de beste motorsport games worden. Een spel waarvan je de volgende versies dus in de gaten moet houden!

Tekst: Vasco van der Valk (15 jaar, Moto3-coureur en fanatiek gamer)

test Ride videogame review