Skip to main content

Test: MotoGP15 Game

De klassieke MotoGP-game is ook in 2015 weer uitgekomen. Als echte motorracefan heb je hier al lang op zitten wachten, MotoGP is immers het hoogste wegracekampioenschap en zou dus ook de beste game moeten hebben. Maar is de 2015-versie van de bekende game het ook waard om gelijk voor het maximale bedrag gekocht te worden? We probeerden het op een XBOX360. 

Milestone:
Dezelfde ontwikkelaar van de afgelopen jaren zei dat de game sterk verbeterd zou worden. Maar net zoals ze dat zeiden bij Ride, dat het nieuwe Gran Turismo voor motoren moest worden, lijkt dit weer niet gelukt; er zijn immers geen grote verbeteringen aangebracht. Vooral de graphics zijn niet mooi afgewerkt en et zoals de afgelopen jaren is MotoGP hierdoor weer geen topper. De introfilmpjes tijdens het laden van de race zijn nogal toeristisch. Vooral in een gaaf racespel horen ze niet echt thuis. Maar de lacher van het spel is toch wel dat bij de TT Assen een filmpje van Amsterdam te zien is, overigens dezelfde fout als de MotoGP zelf ook elk jaar in de televisieuitzendingen maakt.

Rijden:
Alsnog blijft MotoGP het meest realistische racespel. Het blijft toch een kick geven als je de race wint of je snelste tijd verbetert. Je mag zelf bepalen hoe moeilijk je het voor jezelf wilt maken. Je kunt bijvoorbeeld remhulp of de ideale hulplijn uitzetten. Zo maak je het steeds moeilijker, daardoor blijft het toch gaaf om te blijven spelen. Ook het sliden is beter geworden. Soms is het een beetje overdreven, maar het blijft gaaf om je motor dwars te zetten en een dikke streep achter te laten. Wie wil dat nou niet?

MotoGP15 game review 2

Graphics:
Het spel had hierop een stuk beter gekund. De omgeving is erg saai en kaal. Hierdoor is de beleving toch iets minder. De weersomstandigheden zijn juist een stuk beter. In de regen rijden is nu zó gaaf; je kunt bijna niks zien en je glijdt alle kanten op. Ook is de kans dat je valt groter, terwijl je de spetters alle kanten op ziet vliegen. 

Online:
Hier is helaas weinig aandacht in gestoken. Het is bijna onmogelijk om in een volle lobby te komen. Meestal kom je met maar een paar andere in de race in plaats van met 12 rijders. Dit is erg zonde, want het is toch gaaf om iedereen te laten zien hoe goed je bent? Gelukkig is het nog steeds zo leuk om tegen je vrienden te spelen.

Teambaas:
In deze nieuwe game kan je ook proberen je eigen team te runnen. Je mag meerdere rijders in je team nemen en daarmee proberen het kampioenschap te winnen. Je kunt upgrade points verdienen en hiermee de motoren verbeteren. Het is helaas niet heel erg uitgebreid, maar het is idee is wel leuk.

Conclusie:
Het blijft een spel dat je als motorfan moet hebben, maar helaas is het niet zo goed als het zou kunnen zijn. Het lijkt erg op de oude games en dat is zonde. Met meer werk en meer moeite zou het in de toekomst een hele vette game kunnen worden! Daarom geef ik een 7, maar hopelijk wordt het in de toekomst beter.

 Tekst: Vasco van der Valk (15 jaar, Moto3-coureur en fanatiek gamer)

MotoGP15 game