Skip to main content

Na twee jaar afwezigheid is Milestone terug als maker van de MotoGP-games. Blijkbaar hebben ze in twee jaar tijd veel ontwikkeling gedaan, want; de game is beter dan ooit. Zeker na vorig jaar was ik erg teleurgesteld in de MotoGP games, vooral omdat er te weinig mogelijkheden waren. Nu heeft Milestone laten zien dat ze voor deze game de beste keuze zijn.

 

Carrière
Wanneer je de game voor het eerst opent, begint het direct met het maken van je eigen personage. Je begint als een rookie in de Moto3, die moet overleven met vijf wildcards. Je manager zal zorgen dat je uit drie teams kunt kiezen die motoren aanbieden om te rijden. Er wordt hierbij ook aangeven hoe goed het team is, dit is super belangrijk! In het begin is het even lastig het rijden onder de knie te krijgen, maar als je het eenmaal doorhebt gaat het super. Als je goed presteert zul je na de vijf races uit een goed team kunnen kiezen. je begint dus in de Moto3 en je zal op de weg naar de MotoGP veel verassingen en tegenslagen tegenkomen, maar als je eenmaal een GP-topper bent zullen de fans naar je juichen alsof je een motorgod bent.

 

test-review-MotoGP13-Game-XBOX-Playstation-PC-2013-Milestone


Nieuw: Moto3 en Moto2

De Moto3 en Moto2 zijn voor het eerst beschikbaar. Je kunt nu in de pitbox alles afstellen met een duidelijke uitleg erbij. Je kunt zelfs de crew vragen om hun advies, alleen de pitbox graphics zijn daarbij nog erg slecht. De nieuwe circuits en teams zijn er ook. Je kunt zelfs online updates uitvoeren in het seizoen als er veranderingen zijn in de teams. Online is nu dus ook goed voor elkaar.

MotoGP level

Dit is het beste dat ooit is gemaakt voor een motorracespel. Je begint als rookie in level 1. Door races te rijden ga je levels omhoog. Door levels omhoog te gaan speel je rijders, helmen, pakken, teams, motoren en nog veel meer vrij. Dit maakt de game erg verslavend!

 

Multiplayer
Het is nu ook mogelijk om tegen je vrienden te racen. Van 2 spelers op een gedeeld scherm t/m 12 spelers online. Met online races verdien je extra punten voor je MotoGP-level. Vooral online is erg leuk, want je kan eindelijk je racetalenten aan de wereld laten zien.

Speel mogelijkheden
Instant race: race direct met je favoriete rijder.
Race weekend: beleef een race weekend zoals de echte GP jongens.
Championship: rijdt een echt kampioenschap met een coureur naar keuze.
En natuurlijk Carrière.


Conclusie:
Een gaaf spel dat je echt moet hebben, al is het voor de XBOX360 en Playstation3 met 60 euro wel een beetje duur. Ook erg verslavend en als je een echte fan bent echt gaaf. Soms zijn de graphics iets te pixelig, maar andere momenten maken dat ruimschoots goed. Zeker kopen!

 

Prijzen: Playstation3:  € 59,99 XBOX360: € 59,99 PC: € 39,99 PSvita: € 39,99. 

 

Tekst: Vasco van der Valk (13)