Skip to main content

Test: TechNiche HyperKewl verkoelende kleding

Testmotor.nl heeft de mogelijkheid gekregen de HyperKewl verkoelende kledij van TechNiche (met korte mouwen) te testen. Onze bevindingen zijn zeer positief. Zowel onder textiel- als onder leren kleding is de verkoelende werking optimaal. De tests zijn gedaan bij temperaturen boven de 25 graden met een absolute maximum temperatuur van maar liefst 32 graden. De gebruikte motoren varieerden van motorscooters tot supersports met daartussen toerbuffels met grote windschermen. Tijdens rijden op zowel snelweg als binnenwegen zorgt de HyperKewl verkoelende kledij van TechNiche dat je oprecht aangenaam koel blijft, niet koud wordt en zeker niet verhit raakt. Na een aantal uren gereden te hebben, maakten we een stop voor ongeveer een uur en hebben leren motorjas en TechNiche vest uitgetrokken en in de schaduw gelegd. Na het pauze-uur opnieuw het vest aangetrokken en zorgde nog steeds voor een heerlijke verkoeling.

Het is belangrijk om het vest de eerste keer na aanschaf goed, minimaal drie minuten, in het water te leggen en daarna geheel te laten drogen. Na dit gedaan te hebben leg je het vest de eerstkomende keer dat je het gaat dragen ongeveer drie minuten in koud water. Na de onderdompeling goed uitwringen en de binnenkant afdrogen. Daarna kan het vest onmiddellijk over een T-shirt onder een textiel- of leren jas worden aangetrokken. Als de temperaturen boven de 30 graden komen kan het nodig zijn, indien gewenst, het vest na een aantal uren tijdens een tankstop nog eens nat te maken. TechNische geeft een koelende werking op van ongeveer 7 uur. Het vest is licht van gewicht en niet voelbaar onder het motorpak. De enige opmerking die we moeten maken is dat je T-shirt wel iets vochtig wordt. Dit is echter bij temperaturen waarvoor het vest bedoeld is geen nadeel.

Laat de motor dus niet binnen staan, maar rij ook in de zomer in alle comfort, hoe heet het ook is. Als je een langere rit maakt, kan je het vestje gemakkelijk terug activeren door het opnieuw even in water te leggen of zelfs door er wat water over te gieten. Verschillende vooraanstaande racers uit de World Superbike en World MX testten de vestjes onder hun geperforeerde leren pak of crosstenue en waren laaiend enthousiast. Ook op straat heeft het vestje zijn nut, zolang er maar windcirculatie is. Voor alle informatie kan je terecht op www.bike-design.com

hyperkewltechniche