Skip to main content

Testmotor redacteur Kevin Ash overlijdt na ongeval

Kevin Ash

De Britse motorjournalist Kevin Ash, free-lance redacteur van Testmotor.nl, is in Zuid-Afrika tijdens een testrit aldaar omgekomen. De zeer gerespecteerde journalist overleed tijdens de introductie van de nieuwe 2013 BMW R1200GS na een ongeval bij George, een dorpje 250 kilometer ten oosten van Kaapstad. Gisteren publiceerden we hier op deze site nog zijn recente test van de Honda CB1100. Direct na die test vloog hij door naar Zuid-Afrika, waar hij gisteren verongelukte. Kevin Ash viel niet alleen op door zijn vakmanschap en decennia aan ervaring, maar ook door de typisch Engelse humor die hij niet alleen in de dagelijke omgang toonde maar ook in zijn testverlagen verwerkte. ‘Kev’ was daarnaast een vriendelijke, zachtaardige man die zichzelf nooit op de voorgrond plaatste. Hij was dan ook een graag geziene collega bij de internationale perstesten. Hij laat een vrouw en drie dochters na.

 

De redacties van Testmotor.nl en haar zustersites Nieuwsmotor, Oliepeil, Cruizem en Proefmotor zijn diep geschokt door het overlijden en wensen zijn nabestaanden veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit ongelooflijke verlies.

 

The Telegraph, waar Ash 15 jaar voor werkte, heeft een mooi eerbetoon aan de Britse journalist geplaatst. LINK: The Telegraph.

 

Kevin Ash

foto: The Telegraph