Skip to main content

Test: Interphone Motocrab telefoonhouder

De telefoon is steeds meer een onderdeel van het motorrijden. We navigeren ermee, we bellen ermee en sommigen gebruiken hun smartphone om muziek af te spelen tijdens het motorrijden. Een goede telefoonhouder is dan wel essentieel, je wilt niet dat je dure telefoon op de grond valt terwijl jij op de snelweg aan het rijden bent. Interphone heeft een slimme telefoonhouder ontwikkeld die (zo goed als) voor iedere telefoon geschikt is: de Motocrab EVO USB.

Test Interphone Motocrab EVO USB 2

De Motocrab kan eenvoudig gemonteerd worden op een buizenstuur (22 – 32 mm) en heeft ook een beugel om de houder aan je spiegel te bevestigen. Daarnaast heeft de steun een snoer waarmee je hem op de accu kunt aansluiten. Als je dit doet dan kan je de telefoon ook opladen tijdens het rijden. Aan de onderzijde van de houder is een USB aansluiting waar je een laadsnoer in kunt doen en zo je telefoon kunt opladen, er is ook een variant verkrijgbaar waarmee je draadloos kunt opladen (als je telefoon daarvoor geschikt is). Aan de zijkant van de steun zit een draaiknop waarmee je de breedte in kunt stellen (tussen 60 – 88 mm) en je smartphone kunt klemmen. Op zich zit deze dan al erg goed vast, maar verstandig is om deze met de bijgeleverde elastieken extra te borgen, je weet maar nooit. Het nadeel van dit systeem is wel dat je telefoon vol in de weerselementen zit en als deze niet waterdicht is moet je ‘m wel verwijderen als het gaat regenen.

Conclusie
De Interphone Moto Crab voelt goed aan, werkt zeer eenvoudig en is feilloos. Het is een houder die je de mogelijkheid geeft om meteen je telefoon op te laden en als je smartphone ook draadloos kan opladen is daar ook een variant voor verkrijgbaar. De montage is eenvoudig maar dat beperkt zich wel tot een buizenstuur, als je een motor met clip-ons hebt dan is het wel een beetje proppen om de beugel te monteren. Interphone is zo slim ingesprongen op de vraag naar een goede telefoonhouder en deze onderscheidt zich ten opzichte van de rest door de mogelijk om je telefoon op te laden. De Interphone Motocrab EVO USB is verkrijgbaar vanaf € 64,95.

Tekst Marco Hendriks