Skip to main content

Test: Macna Geo2 motorjas & Bedoine motorbroek

We hebben de Macna Geo2 motorjas en aanritsbare Bedoine motorbroek getest tijdens een pittige motorreis over de Balkan. Tijdens de reis heeft het pak uiteenlopende weersomstandigheden te verduren gekregen; van mist en regen in de bossen van Duitsland, via temperaturen rond het vriespunt in de bergen van Oostenrijk tot stralende zon en 25 graden in het binnenland van Bosnië. 

 

Test Macna Geo2 Bedoine motorbroek motorjack

 

Macna Geo2 motorjas

De Geo2 is een 3-laags textieljas die volgens de fabrikant geschikt is voor alle seizoenen. De thermovoering en het  Raintex membraan zijn uitritsbaar en de jas heeft een afneembaar frontpaneel, Macna noemt dit het Summer Comfort Systeem. Als je dat verwijdert komt er een 3D mesh paneel tevoorschijn, waar de wind vrij spel heeft en vol je jas in gaat om de drager van de jas te verkoelen. De werking hiervan is uitstekend maar brengt ook meteen een nadeel met zich mee: waar je bij een normale 3-laags jas twee ritsen hebt te sluiten, heb je er bij de Geo2 drie. Eén rits voor het regenmembraan, één rits voor de buitenjas en nu ook een extra rits voor het Summer Comfort Systeem. Het Easy Cuff Systeem was ook al in andere jassen van Macna te vinden en werkt goed. Dit ritst alle binnenvoeringen aan de buitenjas, hierdoor trek je de jas makkelijker aan en uit zonder de binnenvoeringen van hun plaats komen. Bij de schouders en de ellebogen is CE gekeurde protectie gteplaatst, voor een rugbeschermer is ook plaats gemaakt maar die wordt verkocht als accessoire. Aan de buitenkant van de jas zijn op de kwetsbare delen stukken van Superfabric gemaakt. Deze voorkomen het doorslijten van de stof bij een eventuele valpartij. Op de jas is er wat reflectie aangebracht, dit alles gelukkig wel op een subtiele manier, waardoor je niet het gevoel hebt dat je als een verkeersregelaar over straat gaat. Het draagcomfort van de jas is prima, er is genoeg bewegingsruimte en de mouwen kunnen door middel van goed werkende klittenband worden afgesloten. Waarbij Macna voorheen wel eens magneetsluitingen gebruikte om de kraag te sluiten is er nu gekozen voor klittenband, een goede keuze omdat de magneetsluitingen niet altijd naar behoren werkten. Het isolerend vermogen van de wintervoering is goed, met temperaturen onder 5 graden was alleen thermo onderkleding genoeg om warm te blijven. Ook het Raintex membraan krijgt een dikke voldoende, deze heeft geen drup regenwater doorgelaten tijdens de reis. De jas is voorbereid voor het Vision Vest van Macna en heeft een plaatje klittenband aan de achterzijde net onder de nek, hierop kan je een LED lampje plakken voor de zichtbaarheid, maar wij zien hier het nut niet erg van in. Waar we het nut wel van inzien is de lange verbindingsrits tussen broek en jas, zo worden die samen een mooi geheel waardoor het, zeker in koudere dagen, allemaal nog even comfortabeler wordt. De Geo2 is leverbaar in 6 verschillende kleuren en is verkrijgbaar vanaf een schappelijke €299,95.

  

Macna Bedoine motorbroek

Bijpassend aan de Geo2 jas is de Bedoine motorbroek. Dit is ook een 3-laags broek, de wintervoering en het Raintex membraan zijn uitritsbaar. De broek is voorzien van in hoogte verstelbare knieprotectoren en heeft hittebestendige stof aan de onderzijde van de broek, om zo te voorkomen dat je broek verbrandt als je hete uitlaten raakt. Om het instappen zo makkelijk mogelijk te maken gaat de rits aan de onderzijde van de pijpen ver open en door drie stroken klittenband sluit de broek goed af om de laarzen. Het zitvlak is voorzien van anti-slip stroken die goed werken, deze voorkomen het schuiven over de zitting wat bij textielkleding wel eens aan de orde is. De sluiting van de broek gaat door middel van wat Manca noemt het Waist Lock Systeem, een zeer solide sluiting die in het begin wat stroef dicht gaat, maar naar verloop van tijd makkelijk te bedienen is. De broek is voorbereid om bretels van Macna aan te maken en is voorzien van een lange verbindingsrits om de jas aan te ritsen. Op de bovenbenen zitten openingen voor ventilatie. Deze werken prima tijdens het rijden maar doen bij stilstand veel minder. De broek is, net als de jas, warm, waterdicht en het draagcomfort is in orde. De broek is verkrijgbaar in verschillende lengtematen en is te koop vanaf €229,95

 

Conclusie

Wat je als motorrijder verwachten mag van een motorpak, doet de combinatie van Macna Geo2 jack en Macna Bedoine broek. Ze houden je warm bij kou, zijn waterdicht, veilig en dragen prettig. De jas onderscheidt zich door de extra ventilatiemogelijkheden, het nadeel hiervan is wel dat er atlijd een extra rits nodig is om de jas te sluiten. Dat de jas en broek aan elkaar te ritsen zijn door de lange verbindingsrits is ook een pré, alsmede de subtiele reflectiestrepen op de jas en de broek. De prijs-kwaliteitsverhouding van het pak is een dikke voldoende, voor een bedrag van €529,90 heb je een motorpak dat qua prijs in het middensegment valt maar kwalitatief een treetje hoger mag worden ingeschaald.

 

 

 

Tekst: Marco Hendriks